Stijl & Smaak

Het verbaasde me als klein meisje al dat sommige mensen met enorm veel geld er alsnog goedkoop uit kunnen zien. Een kunst op zich als je het mij vraagt. Ik zal niet beweren dat ik er altijd zo scherp bij loop, maar de voorbeelden die je af en toe in de media voorbij ziet komen zijn wel erg. Je vraagt je af of er iemand is die tegen ze zegt; “zo laat ik je niet naar buiten gaan”.

this_weeks_worst_dressed_celebrities_2010-10-19 tumblr_nkanllnyeO1uobaj2o5_1280 worst-dressed-met-ball-2013-05062013-09-435x580

Hier een paar tips om het kerst seizoen stijlvol in te gaan:

1. Draag een goede beha.

2. Als je dapper bent is het leuk om te provoceren. Maar kies voor maximaal 1 shock-item. Doe je én je haar gek, én je make-up, én je jurk; dan zie je er al gauw uit als een clown. (Zie Miley Cyrus)

3. If you wanna show some skin? Bij een sexy jurk; doe je haar dan naar één kant, of steek het op. Je gaat direct van ordinair naar classy.

4. Teveel ‘skin’ is niet mooi, maar het kan ook heel stijlvol. Als je bang bent dat het op/over de rand is; kies dan voor één element waar je de nadruk op let. Leg je bijvoorbeeld de nadruk op je benen; zorg dan dat je schouders en buik bedekt zijn.

5. Heb je gekozen voor een ‘statement item’? Zorg dan dat je make-up neutraal en onderstrepend werkt en niet teveel aandacht trekt. Zo vermijd je het travestieten-effect.

6. Kies voor een model wat goed bij je past: op de éérste foto zie je duidelijk dat de dame in kwestie vrij brede schouders heeeft. In haar geval is het niet handig om dat te benadrukken met de jurk die ze draagt – het beeld raakt dan uit balans.

7. Ga voor een kleur die jou goed staat. Vergeet dat hele make-up team die de celebrities tot hun beschikking hebben – met de juiste kleur heb je dat niet nodig!

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het kan.  Op foto één zie je dat Jessica een vrij sexy jurk aan heeft, maar door haar haar over één schouder te laten vallen, blijft het classy. Op foto twee zie je Taylor met een heel kort rokje, maar met een hooggesloten decolleté. Het is sexy, maar toch niet ordinair. Op foto drie zie je Julianne die een kleur jurk heeft gekozen die bij haar prachtige rode haar aansluit. Foto vier laat de al supermooie Kerry zien dat het belangrijk om je sterke kanten te benadrukken (in haar geval haar taille en benen).

 

Knipsel12357th GRAMMY Awards - Arrivals hbz-sag-best-dressed-01-julianne-moore kerry_essence_luncheon

 

Natuurlijk verschilt smaak per persoon. Als je nou niet helemaal comfortabel voelt, en je twijfelt over je outfit; vraag het dan aan je moeder. She knows!

Mij kun je natuurlijk ook een mailtje sturen als je graag wilt weten wat jouw kleuren zijn en welke stijl het beste werkt voor jouw body-type.

Posted in Uncategorized.