5 fashion trends waarmee DB de wereld van stijl heeft beïnvloed

Ik hoorde voor het eerst van hem van een jongen waar ik gek op was. Hij was op zijn beurt weer gek op David Bowie. Ik begon er ook naar te luisteren, maar vooral te kijken. Met zijn ginger haren en verschillende ogen (dit kwam doordat een vriendje hem ooit in het gezicht had geslagen om een meisje) had hij zijn compleet eigen stijl.

Het wordt vaak gezegd van mensen; maar David was echt een ‘one of a kind kinda’ man’. Hij was niet alleen een vernieuwer in de muziek, maar ook zeker in de modewereld. Hierbij 5 modetrends die geïnspireerd zijn door DB.

DavidBowie_Sukita25-290

 

 

1. David Bowie had zijn eigen stijl: hoeden, ooglapjes, stekelhaar, bizarre broeken, jurken, schminck. Hij bedacht allemaal onorthodoxe manieren van kleden, wat vervolgens massaal werd opgepikt door zijn fans, en later de fashion industry. Zijn doel was niet om te shockeren, maar hij zag kleding als een expressievorm. Voorbeeld: het ooglapje.

unitard4

 

 

2. Hij vierde zijn androgyniteit. Hij had vrij fijne gelaatstrekken, waardoor hij ook iets heel vrouwelijks had. Hij was eigenlijk een van de eerste ‘genderfluids’. Hij begon met het dragen van jurken en heeft de westerse fashion cultuur zodanig beïnvloed dat de scheiding tussen sexen verdween en de genders elkaar begonnen te overlappen. Voorbeeld: de jurk.

tumblr_lkm7t39LvQ1qiq96to1_500

 

3. Hij was niet aantrekkelijk op een klassieke manier; hij was bleek, heel dun en had geen mooi gebit. Hij lapte al die conventies aan zijn laars en was lekker zichzelf. Voorbeeld: de unitard en de onesies.

GettyImages-86107947

RIP-david-bowie-6

 

4. Capes waren niet langer voorbehouden aan superhelden, maar werden toegankelijk en draagbaar omdat David ze begon te dragen. Hij maakt van de cape een fashion item:

David Bowie File Photos

 

5. De trend die nog het meest is blijven hangen en (let’s face it) ook het meest draagbaar is zijn de gekleurde pakken. David kreeg er zelf niet genoeg van:

Photo of David BOWIE

 

David zal gemist worden door zijn familie en fans, maar laat ons achter met een fashion sense waarbij iedereen zichzelf kan zijn.

Posted in Uncategorized.