Let’s talk Legs

 

De meeste van ons worden al zenuwachtig als iemand over benen begint, want… mijn benen hebben putjes/spataderen/pukkeltjes/droge huid/kleurverschil/kenkels/knokige knieën (omcirkel wat van toepassing is).

Laten we vooropstellen dat het hebben van benen überhaupt handig is, en ondanks dat we ze soms niet zo mooi vinden, het toch wel héél fijn is dat we ze hebben. Om jullie leed wat te verzachten heb ik wat praktische tips per beenpartij opgeschreven. Mocht je jezelf niet herkennen in één van deze vier soorten onderstellen, mail me dan, dan krijg je wat persoonlijke tips 😉

 

Knipsel

Stevige Benen / Relatief Korte Benen

Kies een top dat de vormen van je lichaam volgt, zonder dat het té strak wordt. Zorg dat je topjes en truitjes niet te lang zijn, en stoppen boven je heup. Zo zorg je dat je benen niet korter lijken.

Voor je benen is het belangrijk dat je niet te wijde broeken of rokken draagt; deze geven meer volume. Voor korte benen geld; kort is kwiek! Dus zorg dat je rokjes en broeken boven je knie ophouden. Als je voor een langere broek gaat, kies dan een broek die op de wreef valt (dus geen hoog water/opgerolde pijpjes/capri)

De schoenen die je het beste staan zijn laag uitgesneden schoenen met een wat groffer model. Denk aan; grote veterschoenen, grove enkellaarzen (hoe hoger de laars, hoe korter je been lijkt), biker boots, sneakers, blokhakken.

TopTip: heb je mooie slanke enkels? Zoek dan een schoen op die dat benadrukt!

 

 

Knipsel1

Slanke Benen / Relatief Korte Benen

Hier geldt ook weer; kort is kwiek! Zorg dat je rokjes en broeken niet op de knie vallen, of eroverheen. Als je voor een langere broek gaat, kies dan een broek die op de wreef valt (dus geen hoog water/opgerolde pijpjes/capri).

Zorg dat je truitjes en tops stoppen boven de heup, zo blijft je lichaam in harmonie. Uiteindelijk gaat het om het totaalbeeld; dat de verhoudingen kloppen.

Je mag best wat meer plooien of plof in je rok of broek hebben zonder dat je jezelf breed maakt.  Daarnaast staan strakke rokjes of broekjes ook, maar pas op dat je dat niet met een te grove schoen draagt (dan krijg je een beetje een steltenloper idee 🙂

Met dunne benen kun je het beste doorgaan met wat je hebt; dus fijne schoentjes, kleine/dunne hakjes, een aansluitende schoen, ballerina.

TopTip: Hoge laarzen slokken je been op. Kies voor een laars die zo laag mogelijk stopt om je dat verlengende idee te geven.

 

 

Knipsel3

Slanke Benen / Relatief Lange Benen

Als je én slanke benen én lange benen hebt, ben je een bofkont. Bijna alle confectie mode is gemaakt voor jouw lichaam! Daarom staat bijna alles je.

Dat gezegd hebbende, de tip is wel om niet voor té korte items te kiezen (zie plaatje hierboven). Dan krijg je een krekel-effect. Voor een mooi beeld is het belangrijk dat je rok of broek stopt in het midden van je been of lager. Een rok over de knie is geen probleem, en ziet er ook nog sjiek uit.

Voor lange broeken kun je kiezen voor opgerolde pijpjes/capribroeken/korte sigarettenpijp.

Jouw benen zijn uitermate geschikt voor lange laarzen. Dus leef je uit. Ga door met wat je hebt, je bent lang, dus ga door met lange kledingstukken/schoenen. Schoenen die nauw aansluiten zijn het mooist.

TopTip: de lange jurken van dit seizoen staan jou prachtig, probeer het uit!

 

 

Knipsel4

Stevige Benen / Relatief Lange Benen

Ciara (hierboven) werkt goed met wat ze heeft. Door de hoge aangesloten enkelhakjes legt ze nadruk op haar slanke enkels. Het breekt haar lengte een beetje op, zodat ze iets minder lang lijkt. De nauwsluitende shorts maken slanker. Om te voorkomen dat je teveel volume creërt is het slim om niet te wijde stofjes te gebruiken/plofbroeken/plooirokjes. Langere topjes of truitjes staan haar ook goed.

Dat is voor deze type benen ook het meest geschikt; ga mee met de rondingen van je lichaam. Aansluitend werkt hierbij het beste. Als je je er toch niet bij op je gemak voelt, kies dan voor een dikkere of stuggere stof.

De schoenen die je het beste staan zijn schoenen met een wat groffer model. Denk aan; grote veterschoenen, grove laarzen (ze mogen best lang, zelfs boven de knie), biker boots, sneakers, blokhakken. Heb je wat dikkere kuiten, zorg dan dat de laars niet midden op de kuit stopt – hier benadruk je je kuiten.

TopTip: Jij komt het beste weg met biker shoes!

 

 

 

 

Posted in Uncategorized.