BoomImpress supports Starters4Communities Utrecht

BoomImpress supports Starters4Communities Utrecht

BoomImpress geeft een stijlworkshop weg aan Starters4Communities Utrecht. Starters4Communities biedt programma’s waarmee ze starters op de arbeidsmarkt koppelen aan bewonersinitiatieven. Zo krijgen ondernemende bewoners hulp om hun wijkinitiatieven op te zetten of uit te breiden en nog meer mooie resultaten te bereiken voor hun wijk.

Wij zijn fan en dragen hier graag aan bij! Er zijn nog 4 plekken – geef je hier op!

Tijdens dit professionele stijlconsult leer je waarom je lievelingsbroek je fantastisch staat, maar dat ene jurkje niets voor je doet. Je ontdekt theoretisch én praktisch wat jou goed staat. Nieuwe inzichten, tips en trucks voor jouw figuur krijg je mee op handige stijlkaartjes! Op 20 april door www.boomimpress.nl

Starters4Communities Utrecht

Koningsdag: hoe draag je oranje?

Vandaag vieren we dat onze Koning jarig is. Van harte Alex!

Of je nou wel of niet Koningsgezind bent, het zou toch zonde zijn een feestje aan je voorbij te laten gaan! Wat wel een jaarlijks terugkerend dilemma is..hoe draag je de kleur oranje een beetje fatsoenlijk? Het is een vrij moeilijke kleur, niet alleen omdat het super in-your-face is, maar ook omdat niet iedereen de warme tint even goed kan hebben.

Daarom heb ik een paar tips voor je om vandaag toch met goed fatsoen de deur uit te kunnen:

 1. Als je oranje draagt; zorg dan dat de rest van je kleding een beetje neutraal is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA2759EB3900000578-3029352-image-a-19_1428436105535Bottega-Veneta-Resort-2016-Mens-Collection-Look-Book-015images

 2. Ga helemaal leip met printjes. Oranje is fantastisch als onderdeel van een printje.

6a00e54ecca8b98833017616ff5755970c download images (3) images (8)

 

 3. Trip op je kleding met psychedelische vormen.

d4048e38d95bf3c2009965441a9462a7 e540358a68e736d041c573c0dbb18ae9 images (4) pPOLO2-23729726_standard_t240x400336f62ccadcf4ced0dcf4fc193751ef1

 

 4. Channel your inner Jackie-O. De jaren ’60 zijn goed te combineren met oranje!

images (2)9ee287c8301784f94b109fd21694b00dwpid-image1xl2x-jpg0f37fb87ee69e7a0a9d00a8da889bf37psychedelic-shorts

 

5. Nog steeds met je handen in het haar? Ga voor accessoires. Veilig en toch sprankelend!

 

y

Ben je er niet over uit wat je kleurtype is? Stuur me een mailtje en we’ll talk! Veel feestplezier vandaag!!

Oscar season is over – what can we learn from our fave stars?

 

De voor BAFTA-genomineerde Atonement actrice droeg dit seizoen verschillende outfits. Als we qua kleur kijken dan is het groen eigenlijk een beetje te hard voor haar, maar het wit weer iets te licht. Ik persoonlijk vind het wit erg mooi, maar ze mist een beetje pit. Saoirse Ronan zou er goed aan doen om bij de volgende uitreiking iets van een tussenkleur te kiezen!

 

 

Oscarwinnares Brie Larson heeft zowel bij de Oscars- afterparty als de BAFTA’s voor een klassiek model gekozen. Erg mooi, al doet die roze kleur niet echt wat voor haar. Mijn gok is dat ze een warme huid heeft, van goud gaat haar huid stralen.

 

 

De van nature brunette verft haar haren al jarenlang blond – of liever gezegd – wit. Wat je dan krijgt is een heel onnatuurlijk plaatje. In het eerste beeld heeft Lady Gaga haar jurk-keuze aangepast op haar haarkleur. Die twee (haar en jurk) zijn in harmonie, maar je unieke kenmerken – daar kom je niet onderuit. Daarom; ondanks het blonde haar zal zwart haar altijd beter staan.. omdat ze van nature donkerbruin haar heeft.

 

Tina Fey gebruikt heel terecht donkere kleuren voor haar donkere uitstraling (donker haar, donkere ogen), alleen zie je dat in het eerste beeld Tina een beetje bleek wordt en dat de kleur een beetje zwaar is voor haar. Het frisse koningsblauw doet haar huid een stuk meer recht.

 

 

Jennifer Lawrence heeft een perfect huidje, dus het is lastig om hier het verschil te zien, toch denk ik dat het zelfs in haar geval duidelijk is. Als je jong bent, kun je zwart best goed hebben – ook al is het je kleur niet. Toch zie je dat haar hele uitstraling een stuk meer opfleurt van de kleur rood, en het zwart bijna tekent/schaduwwerking geeft op haar huid.

 

 

Voor Julianne geldt dat ze moet oppassen met zwart/wit kleuren. Omdat ze als rood-harige een vrij lichte huid heeft, doet ze er goed aan om vol in de kleur te gaan. Het tweede beeld is al een stuk beter, al zijn de glimmertjes een beetje te heftig voor haar.

 

 

Jennifer lijkt rechtstreeks van het strand de rode loper op te zijn gelopen. Naast het feit dat het model van het witte jurkje niets voor haar doet, is de kleur niet veel beter. De zwarte kleur van het tweede beeld benadrukt en accentueert haar mooie gelaatstrekken.

 

 

Ondanks dat Miss Lopez het goed kan hebben met haar fantastische figuur, is het een vrij smakeloos pakje. Dat terzijde, smaken verschillen tenslotte. Hier zie je dat de kleuren haar vrij flets maken. Met haar donkere haar en donkere olijfkleurige huid is een warme kleur zoals okergeel supermooi. Jen, blijf uit de buurt bij die tacky pakjes!

 

Wat we net bij Tina Fey zagen misgaan, geldt voor Olivia Wilde andersom. Zij fleurt juist weer op van een ‘zwaardere’ kleur, want dat felle rood maakt haar flets.

 

Dit is een selectie mooie vrouwen die onder het kopje hollywood-knap vallen. Als zelfs de ‘mooiste vrouwen van de wereld’ moeten letten op de juiste kleur, dan moeten wij gewone stervelingen dit zeker doen!

Wil jij er ook beter uitzien? Met de juiste kleuren is dit zoveel makkelijker! Stuur me een bericht voor een afspraak, dan fixen we dit samen!

Stijl Inspiratie

Met dit koude, ongure weer kunnen we wel wat stijl inspiratie gebruiken!

Op Pinterest vind je prikborden met inspiratie voor elk kleurtype. Ben je een Lichte Winter, een Donkere Herfst of iets anders? Als je het weet kun je een kijkje nemen en je laten inspireren door de trends van dit moment.

Hier alvast een voorproefje:

 

Knipsel555Knipsel321Knipsel789Knipsel88Knipsel999Knipsel55

 

Wil jij weten wat jouw beste kleuren zijn en welke pasvormen de vormen van je lijf onderstrepen? Stuur dan een mailtje naar info@boomimpress.nl voor meer info of een afspraak.

5 fashion trends waarmee DB de wereld van stijl heeft beïnvloed

Ik hoorde voor het eerst van hem van een jongen waar ik gek op was. Hij was op zijn beurt weer gek op David Bowie. Ik begon er ook naar te luisteren, maar vooral te kijken. Met zijn ginger haren en verschillende ogen (dit kwam doordat een vriendje hem ooit in het gezicht had geslagen om een meisje) had hij zijn compleet eigen stijl.

Het wordt vaak gezegd van mensen; maar David was echt een ‘one of a kind kinda’ man’. Hij was niet alleen een vernieuwer in de muziek, maar ook zeker in de modewereld. Hierbij 5 modetrends die geïnspireerd zijn door DB.

DavidBowie_Sukita25-290

 

 

1. David Bowie had zijn eigen stijl: hoeden, ooglapjes, stekelhaar, bizarre broeken, jurken, schminck. Hij bedacht allemaal onorthodoxe manieren van kleden, wat vervolgens massaal werd opgepikt door zijn fans, en later de fashion industry. Zijn doel was niet om te shockeren, maar hij zag kleding als een expressievorm. Voorbeeld: het ooglapje.

unitard4

 

 

2. Hij vierde zijn androgyniteit. Hij had vrij fijne gelaatstrekken, waardoor hij ook iets heel vrouwelijks had. Hij was eigenlijk een van de eerste ‘genderfluids’. Hij begon met het dragen van jurken en heeft de westerse fashion cultuur zodanig beïnvloed dat de scheiding tussen sexen verdween en de genders elkaar begonnen te overlappen. Voorbeeld: de jurk.

tumblr_lkm7t39LvQ1qiq96to1_500

 

3. Hij was niet aantrekkelijk op een klassieke manier; hij was bleek, heel dun en had geen mooi gebit. Hij lapte al die conventies aan zijn laars en was lekker zichzelf. Voorbeeld: de unitard en de onesies.

GettyImages-86107947

RIP-david-bowie-6

 

4. Capes waren niet langer voorbehouden aan superhelden, maar werden toegankelijk en draagbaar omdat David ze begon te dragen. Hij maakt van de cape een fashion item:

David Bowie File Photos

 

5. De trend die nog het meest is blijven hangen en (let’s face it) ook het meest draagbaar is zijn de gekleurde pakken. David kreeg er zelf niet genoeg van:

Photo of David BOWIE

 

David zal gemist worden door zijn familie en fans, maar laat ons achter met een fashion sense waarbij iedereen zichzelf kan zijn.

I don’t know what to do with my hands

De afgelopen jaarwisseling was de inspiratie voor de eerste Boomlog van het jaar. Het is een vreemde mix van beleefde tradities en het enthousiasme van Oudejaarsavond. Geef ik die kennis één of drie kussen? Geef ik een hand, of is dat te afstandelijk? Een knuffel? Zo’n lekker ongemakkelijk moment als de klok twaalf slaat. Met oud & nieuw ben je waarschijnlijk niet bezig met maken van een goede indruk. In je professionele leven is het daarentegen wel handig (get it; handig) om te weten hoe je een prettige indruk achterlaat. Veel daarvan heeft vreemd genoeg te maken met de manier waarop je een hand geeft.

 

epe7ew_4

 

Er zijn boeken volgeschreven over de betekenis achter handgebaren. Met welke handdruk maak je de meeste indruk? Ik las laatst zelfs een boek van een FBI agent* die al zijn geleerde kennis toepaste in zijn baan om als levende leugendetector crimelen te ontmaskeren. Hierin stond ook een hoofdstuk over het geven van een goede hand. En het aflezen van de non-verbale communicatie als de ander jou een hand geeft.

Het was een vrij droog boek; ik zal daarom proberen kort en bondig wat leuke en nuttige dingen uit te lichten.

Bij het geven van een hand is het allereerst belangrijk dat je oogcontact maakt. Hoe basaal en overbodig het misschien ook lijkt; iedereen heeft een persoonlijke ruimte. Familie en vrienden mogen bijvoorbeeld dichterbij jou staan dan een wildvreemde, daar krijg je de kriebels van. Daarom: als je iemand een hand geeft, zet je vaak een stap naar voren, waarmee je in iemands ruimte komt. Hierbij is het (het klinkt echt heel primitief, maar zo werkt het) belangrijk om te laten weten dat je geen indringer bent en de ander niet wilt aanvallen. Om die reden is oogcontact belangrijk. Ook zorg je ervoor dat je met het maken van oogcontact zelfverzekerd overkomt.

Daarnaast is de kracht van een handshake belangrijk. Niet te hard knijpen natuurlijk, maar liever iets te hard dan te zacht. Heb je wel eens iemand tegenover je gehad die je een slap handje geeft? Het voelt bijna als een dooie vis in je hand. Bah. Daarnaast komt het vrij ongeïnteresseerd over als je een slappe hand krijgt. Wil je een goede indruk achterlaten? Geef dan een stevige hand, met een klein ‘schudje’.

Ook is het geven van je héle hand prettig. Bij het geven van een halve hand kom je eerder onzeker of onvoorbereid voor. Als je de handen-dans doet, pas dan op voor het welbekende autoritaire type, die zijn positie even wil bevestigen d.m.v. een krachtige hand. De dominante hand herken je doordat de handpalmen naar beneden wijzen. Dat forceert jou in een positie dat jij je open handpalm aan moet bieden (een universeel teken van overgave en onderdanigheid). Zet deze persoon vriendelijk op z’n plaats door je hand simpelweg een kwartslag te draaien. Of ken je iemand die niet één maar twee handen tegelijk geeft. Dit is vaak goedbedoeld, maar deze persoon wil jou het gevoel geven dat ze te vertrouwen zijn, dus een beetje oppassen.

Een hoop regels. Negeer ze vooral als je er gespannen van wordt. Als je het leuk vindt, kun je eens om je heen kijken of je deze handen-maniertjes bij anderen ziet. Op zijn minst grappig.

Een ontzettend mooi 2016 gewenst! Wil je naast een goede, professionele handshake ook een nieuwjaars-upgrade? Stuur mij dan een mailtje voor een kleuren- of stijladvies.

 

* What Every Body Is Saying. An Ex-FBI Agent’s Guide to Speed Reading People – Joe Navarro

Stijl & Smaak

Het verbaasde me als klein meisje al dat sommige mensen met enorm veel geld er alsnog goedkoop uit kunnen zien. Een kunst op zich als je het mij vraagt. Ik zal niet beweren dat ik er altijd zo scherp bij loop, maar de voorbeelden die je af en toe in de media voorbij ziet komen zijn wel erg. Je vraagt je af of er iemand is die tegen ze zegt; “zo laat ik je niet naar buiten gaan”.

this_weeks_worst_dressed_celebrities_2010-10-19 tumblr_nkanllnyeO1uobaj2o5_1280 worst-dressed-met-ball-2013-05062013-09-435x580

Hier een paar tips om het kerst seizoen stijlvol in te gaan:

1. Draag een goede beha.

2. Als je dapper bent is het leuk om te provoceren. Maar kies voor maximaal 1 shock-item. Doe je én je haar gek, én je make-up, én je jurk; dan zie je er al gauw uit als een clown. (Zie Miley Cyrus)

3. If you wanna show some skin? Bij een sexy jurk; doe je haar dan naar één kant, of steek het op. Je gaat direct van ordinair naar classy.

4. Teveel ‘skin’ is niet mooi, maar het kan ook heel stijlvol. Als je bang bent dat het op/over de rand is; kies dan voor één element waar je de nadruk op let. Leg je bijvoorbeeld de nadruk op je benen; zorg dan dat je schouders en buik bedekt zijn.

5. Heb je gekozen voor een ‘statement item’? Zorg dan dat je make-up neutraal en onderstrepend werkt en niet teveel aandacht trekt. Zo vermijd je het travestieten-effect.

6. Kies voor een model wat goed bij je past: op de éérste foto zie je duidelijk dat de dame in kwestie vrij brede schouders heeeft. In haar geval is het niet handig om dat te benadrukken met de jurk die ze draagt – het beeld raakt dan uit balans.

7. Ga voor een kleur die jou goed staat. Vergeet dat hele make-up team die de celebrities tot hun beschikking hebben – met de juiste kleur heb je dat niet nodig!

Hieronder zie je een voorbeeld van hoe het kan.  Op foto één zie je dat Jessica een vrij sexy jurk aan heeft, maar door haar haar over één schouder te laten vallen, blijft het classy. Op foto twee zie je Taylor met een heel kort rokje, maar met een hooggesloten decolleté. Het is sexy, maar toch niet ordinair. Op foto drie zie je Julianne die een kleur jurk heeft gekozen die bij haar prachtige rode haar aansluit. Foto vier laat de al supermooie Kerry zien dat het belangrijk om je sterke kanten te benadrukken (in haar geval haar taille en benen).

 

Knipsel12357th GRAMMY Awards - Arrivals hbz-sag-best-dressed-01-julianne-moore kerry_essence_luncheon

 

Natuurlijk verschilt smaak per persoon. Als je nou niet helemaal comfortabel voelt, en je twijfelt over je outfit; vraag het dan aan je moeder. She knows!

Mij kun je natuurlijk ook een mailtje sturen als je graag wilt weten wat jouw kleuren zijn en welke stijl het beste werkt voor jouw body-type.